Tammikuun saldo ja pari helmikuista neuletta

Normaali

Nyt on muutto muutettu ja avioero todella toteutumassa. Tammikuun viimeisellä viikolla muutin vuokrakolmioon lähiöön. Täällä laitettiin vuokrafirman puolesta uudet laminaatit ja maalattiin kaikki seinät vaaleiksi. Kun tämä on vielä päättyvän kadun viimeinen talo ja viides kerros sekä läpitalonasunto, on valoisaa ja raikasta. Tavarat ovat löytäneet paikkansa. Tosin nukun lattialla patjalla. Ostin sohvan ja sängyn, niiden toimitus pitäisi olla alkuviikosta ensi viikolla. Lenkkimaastot koiran kanssa on mahtavat. Talona takana alkaa pelto ja pieni metsä ja isompaa metsää on kävelymatkan päässä. Kissakin tykkää, kun on ikkunalaudat ja maisemat.

Miinusta: löytyi vesivahinko. Purin keittiöstä alakaapin, että saan laitettua astianpesukoneen. Lattiassa on märkää. Joudun tyhjentämään keittiön, myös kaapit. Maanantaina tulee remppamiehet purkamaan pari viikkoa vanhan laminaatin, sen alaisen muovimaton, vähintään yhden keittiönkaapin. Sitten hiovat betonin ja tutkivat hormin jne. Betonipölyn takia siis muutkin kaapit tyhjiksi. En tiedä mihin laitan kaikki tavarat, kun ei ole enää laatikoita. Keittiön pöytä ei taida mahtua sohvan kanssa yhtä aikaa olkkariin, eikä muuallekaan, laitetaan ehkä parvekkeelle kyljelleen. Muutaman viikon, jos huonosti käy, yli kuukauden on kaaos. Keittämään saa tulla kyökkiin, mutta siis lattia on purettuna. Jos kosteus on paha, on vielä kuivurit meluineen. Haen kyllä vuokranalennusta, onhan tästä selkeä riesa. Ottaa pattiin.

Käsityöt on yksi joka rentouttaa. Nyt on kesken ja aktiivisena Toppstykke-tunika, joka on (ylhäältä aloitettuna) jo peffan kohdalla ja kirjoneulelapaset, joita on kiva tehdä ”vielä yksi kerros” toisensa perään. Kirjoneuletta tosin hidastaa, kun joudun katsomaan kuvaa ruudulta. Mulla ei ole printteriä. Onneksi on iPadin sovellus Knit companion, jolla saa seurattua millä rivillä olen kaaviossa.

20140215-144509.jpg

Olen saanut ystäviltä apua, mm. sen alakaapin purkamiseen ja pesukoneen siirtelyyn ja tavaroita. Yhdeltä ystävältä vedenkeitin, toiselta kahvinkeitin ja astioita. Astioiden seassa oli yllätyksenä lankaa. Paksusta en tiedä mitä tekisin, mutta ohuet voisi olla vaikka sormikaslangat. Saas nähdä. Nämä langat painaa yhteensä 205 g.

20140215-144757.jpg

Esikoinenkin tyhjensi vanhasta kodista tavaroitaan ja lahjoitti lankansa mulle. 502 g. Osa aika epämääräisiä, akryyliä, mutta osa vallan käyttökelpoista.

20140215-145043.jpg

Alkoi kuulemma isot olympiakisatkin. En juuri seuraa urheilua. Venäjän homolait kuitenkin kiukuttavat, joten päätin Sotshin kunniaksi tehdä tuosta sateenkaarilangasta (Novitan Hippy) jotain protestimielessä. Hippyä oli 173 g, sain 119 g menemään 7 mm puikoilla parin päivän neulomisella tuubihuiviksi.

20140215-145350.jpg

Eipä tuo kuvio valtavasti langan värikkyyden takia erotu, mutta on siinä oikein ohjekin, jota seurasin orjallisesti. Garland cowl.

20140215-145631.jpg

Jo ennen kauluria sain helmikuun yhden kuukausitavoitteen täytettyä: valmiiksi ainakin yksi jo ennen vuodenvaihdetta aloitettu työ. Mustavalko-harmaasta jämälankojen kerästä perussukat. Kivat oli neuloa. 71 g ja 2,5 mm sukkapuikot.

20140215-145951.jpg

Nyt kun on kerrottu pelkkää helmikuuta, kasaan loppuun tammikuun saldon.

Tammikuussa neulottua 433 g.

Jämälankajoulukalenterisukat 98 g
Shurtugal-sukat 97 g
Betsey-huivi 176 g
Raita-Mario myssy 62 g

Tammikuun muu lankaliikenne 0 g.

Kulutettu lankaa 2014 tähän mennessä: 433 g.

Muu lankaliikenne 2014 tähän mennessä: 0 g.

Pitää helmikuun saldossa muistaa nuo pyytämättä saadut yhteensä 707 g. (Niille voisi aktiivisesti koittaa keksiä jotain projekteja.)

Nyt vois ruveta vuorotellen neulomaan ja tekemään eroseminaarin läksyjä.

Advertisement

Yksi vastaus »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s