Ohutta ja paksua

Normaali

Kyllä se on nii, että paksu lanka saa neuleen valmistumaan nopeasti, mutta saan enemmän tyydytystä ohuella langalla väkertäessä.

Tässä peräkkäin valmistuneissa töissä on kaksi ihan ääripäätä.

Reilun tunnin väkerrys. Suora kaistale 12 silmukalla. ”Lankana” Alize country. Ja puikot isoimmat mitä löytyi, 12 mm. Valmis tekele ommeltiin rinkulaksi. 104 g. En tykkää yhtään, mutta vielä vähemmän tykkäsin lankana. Värikin seksy peessi.

20140226-182128.jpg

Sitten työ johon tilasin langat ja ohjeen vartavasten. (Ohjeen saakin vain langan ostamalla. Aika ovelaa.) olen nitkuttanut näitä kaziljoonaa silmukkaa syyskuusta asti. Puikotkin vaivaiset 2,75 mm ja koko sentään pidennetty XL. Olin aavistuksen pettynyt, kun järjestään muiden kommenteissa luki, että kaula-aukko on liian väljä isoissa koissa, että joutuu säätämään. Tykkään, että jos ohje on maksullinen ja vieläpä hankalasti saatavilla, ohjeen pitäisi toimia juuri kauniisti eikä melkein. Päädyin itsekin purkamaan ensimmäisen yrityksen ja aloittamaan koon S (!) pääntien silmukoilla, joista sitten lisäilin kokoon XL kainaloihin mennessä. Pituutta tein 267 kerrosta, koska olen itse niin pitkä.

20140226-182715.jpg

Minä ostin lankani vielä Tanskasta Geilskiltä suoraan. Virhe! Palvelu oli hyvää ja nopeasti tuli lähetys, mutta sain englanninkielisen ohjeen. Suomessa ohje+lankapakettia myy Titityy, ja ohjeen suomennoksessa on käsittääkseni myös selkeytetty ohjeen kummallisuuksia. No, joka tapauksessa kaikki vaivannäkö kannatti! Sain sellaisen neuleen, jota oikeasti aion käyttää, kunhan tulee vielä jonain vuonna kylmäkin talvi. Olen aika kuumakalle, ja tämä tunika on täyttä villaa…

20140226-183104.jpg

Nythän on hassusti aivan kevät jo helmikuussa. Metsässä ei ole juurikaan lunta ja eilenkin oli 6 tai 7 astetta lämmintä. Tarkkasilmäisen huomasivatkin varmaan, että ennakoin kesää ja leikkasin kesätukan! Olen 30 vuotta miettinyt miltä näyttäisin siilitukkana tai kaljuna, jos uskaltaisin leikata. Viime torstaina Kuopus pyynnöstäni ajeli mun hiukset koneella kolmeen milliin. Oli mulla ollut tuo punainen värikin päässä jo noin 20 vuotta putkeen, että sekin on vaihtelua, kun väri on pois edes vähän aikaa. Uusi elämä, uusi pää.

Muuten, kaikille eronneille suosittelen Fisherin eroseminaaria! On todella terveellistä käydä toimintamalleja ja tunteita ohjatusti läpi. Ryhmästä saa myös ystäviä.

Kuivausremontti etenee. Purkupäivä oli järkyttävä! Haju oli uskomaton ja melkein koko keittiön lattia oli mustassa mönjässä. Lattiaa purettiin ja hiottiin, desinfioitiin ja aloitettiin kuivaus. Jo toisena päivänä oli haju poissa. Hormissa oli vuotanut putki jo pitkään. Se oli ratkeamaisillaan, joten kaikki ovat olleet tyytyväisiä että vuoto löytyi. Jos oikein hyvin menee, saan lattian taas ensi viikolla. Nyt on ahdasta, kun olohuoneessa on uuden sohvan ja vanhojen romujen lisäksi keittiön iso ruokapöytä tuoleineen, jääkaappi ja astianpesukone. Huriseva ääni ja ekstralämpö tuntuu myös pitkin asuntoa. En malttaisi odottaa, että tilanne normalisoituu.

Yksi kiva Ravelryläinen tarjoutui ostamaan mun varastoista lankaa (326 g). Sain ruokarahaa. Tuli tarpeeseen. Olen tiukoilla siihen asti kunnes vanha asunto saadaan myydyksi. Ketä kiinnostaisi? Pintaremontilla kiva perheasunto Tampereelta.

Advertisement

2 responses »

  1. Onpa kaunis tunika! Minä vain ihailen näin isoja töitä, ja pysyn kiltisti sukka- ja huiviosastolla toistaiseksi.

    Voimia remppaan. Ei ole kiva tai helppo asua tiivistetyssä tilassa, mutta onneksi teillä päästiin nopsasti toimeen korjauksien kanssa. Sitten pääsee asettumaan taloksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s