Sportti-Purtti

Normaali

Että mä olenkin tosi ahkera tänään! Ajattelin töiden jälkeen (töissäkin olin tehnyt yhtä ja toista aika kiireellä) ehkä aloittaa uuden huivin – tai jos olen kiltti, viimeistellä vanhoja.

Huivineuleeseen olin valmiiksi eilen printannut ohjeen, etsinyt langat ja pyöröpuikon. Kun tulin kotiin (kaupan kautta), odotti ikävä näky. Willem-koira oli neulonut avuksi jo huivilankoja uuteen uskoon. Surullisinta oli, että samalla oli järsitty poikki Addin pyörö. (Onneksi mulla on toinen 4 mm pyörö olemassa, tosin ihan vain Prym.)

Willemin neulomat huivilangat

Willemin neulomat huivilangat

Huokasin, tein ruokaa, latasin tiskikoneen, selvitin langat. Sitten päätin olla muutenkin reipas. Jo nyt, neljä päivää neulomisen päätyttyä, ompelin (käsin) vetoketjun kiinni Kuopuksen uuteen villatakkiin.

Koko Purtti

Koko Purtti

Ohje on Neulekirjan Purtti. Koko on ”160 cm:n silmukat ja lisätty pituutta miehustaan ja hihoihin”. Passelilta näyttää. Kuopus lienee nyt jotain 168 cm ja kasvaa lujaa. Neuloin tämän aika haipakkaa, 30.1.-9.2.

Gjestalin Jadea meni vain 413 g. Puikot 4,5 mm muuten ja i-cord-reunuksessa 5 mm. Kiva neule, mutta Kuopuksen mielestä kutittaa vähän. Käyttäkööt alla pitkähihaista teepaitaa.

Purtin yläosa

Purtin yläosa

Kuvat piti saada vaikka oli hämärää sisällä. Tekovaiheessa otetussa kuvassa väri lähempänä, oikeasti siis hillityn vaaleansininen.

Purtti, hihat aloitettu

Purtti, hihat aloitettu

Tätä lankaa jäi. Pistin sen ja lukuisia muita joutavia lankoja Ravelry-tilillisille käsityöihmisille ostettavaksi tänne. Lankavarastoni keveni myymällä 1 057 g.

Ahkeruus ei vetoketjun ompelemiseen loppunut. Pingotin samalla innolla pitsihuivin, joka olikin jo odottanut sitä. Sitten neuloin yhdet sukat loppuun ja päättelin  jopa langanpäät. Nyt vakavasti harkitsen aloittavani sen huivin. Kesken olisi sellaiset sukat, joihin tulee helmiä. Menen huomenna koulutukseen, ja ajattelin ruokiksella ja luppoaikoina, jos sellaisia on, neuloa. Ai mikäkö koulutus? Työnantaja lähetti inDesign-kurssille kahdeksi päiväksi, jotta voin tehdä itse jotain esitemateriaalia.

Loppuun vielä totuudellinen kuva villatakin kuvaushetkestä.

Purtin kuvausta avustajan kanssa

Purtin kuvausta avustajan kanssa

 

 

Advertisement

3 responses »

  1. Hieno takki. On se surkeaa, kun koirakin tahtoisi neuloa, mutta kun koira ei taida ymmärtää, mitä puikoilla olisi tarkoitus tehdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s